+31 (0)26 - 2020382 info@benidormtrainingskampen.nl

Benidorm en omgeving

Op trainingskamp naar Salou, Spanje - Saloutrainingskampen.nl

Over Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. Benidorm ligt op 41 km afstand van Alicante en heeft 69.058 inwoners. De stad behoort tot een van de bekendste badplaatsen van Europa en was een van de eerste steden dat zich op toerisme richtte. ‘Beni-york’ kenmerkt zich door de schitterende skyline langs het strand. De skyline van Benidorm geeft aan hoe belangrijk het toerisme voor deze stad is. Het nieuwe gedeelte van Benidorm is sterk beinvloedt door de velen Engelse toeristen die hier jaarlijks op vakantie gaan. De Engelse buurt is hier een goed voorbeeld van. Naast de Engelse buurt heeft Benidorm ook nog een autenthiek Spaans centrum wat oud-Benidorm wordt genoemd. 

Dat de stad zo bekend is onder de toeristen heeft Benidorm met name te danken aan het gustige Middelandse Zee klimaat. In de zomer kunnen de temperaturen hier oplopen tot 30 graden. In de maanden januari en februari ligt de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden en heeft het gemiddeld 5 zonuren per dag. Deze omstandigheden bieden dan ook de uitgelezen mogelijkheid om onder de juiste condities een trainingskamp te beleven.


Valencia

De stad Valencia is binnen 60 a 90 minuten te bereiken per auto, bus of trein. Een ideale gelegenheid om een bezoek te brengen aan de moderne stad.

Valencia is de op 4 na grootste stad van Spanje. Het weer is hier het gehele jaar door aangenaam en de mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam. De Valencianen zijn namelijk erg trots op hun moderne stad met schitterende stranden, veel musea, de mooie parken / pleintjes en het bruisende uitgaansleven. In Valencia is voor iedereen wel wat te beleven, of je nu de heledag door de stad wilt slenteren om te winkelen, lekker uit wilt gaan, je wilt verdiepen in de kunst of cultuur, het strand wilt bezoeken of de plaatstelijk trots C.F. Valencia wilt bezoeken. De stad is een mooie combinatie van oude en nieuwe architectuur.

Barcelona of Camp Nou bezoeken - Saloutrainingskampen.nl
Een bezoek brengen aan het strand in Salou, Spanje - Saloutrainingskampne.nl

Alicante

Op slechts 30 minuten rijden afstand van Benidorm ligt de hoofdstad van de provincie: Alicante. De ruim 300.000 inwoners tellende stad is na Valencia de grootste stad aan de Costa Blanca. Alicante vormt een leuke mix van het dagelijkse leven in de autonome regio vermengd met het toerisme. Het centrum van Alicante bestaat naast de grote winkelstraat vooral uit leuke, kleine en knusse pleintjes waar je ook in januari heerlijk op het terras kunt zitten. Plaza del Ayuntamiento en Casco Antiguo zijn hier goede voorbeelden van. De stad heeft ook een goed uitgaansleven. Het nachtleven is het beste in het gedeelte van Alicante bekend als “El Barrio” rond de Mendez Nunez kathedraal. 

Naast de sfeervolle pleintjes is er ook veel te doen rondom de haven van de stad. De Expanada de Espana is een brede wandelpromonade die begint bij de haven en eindigt bij het strand. Langs de promonade zitten veel restaurantjes en winkelkraampjes. Voor de mensen die van uitzicht houden is het kasteel van Santa Barbara aan te raden. Dit kasteel ligt midden in de stad op een heuvel van 166 meter hoog. Vanaf het kasteel kan men genieten van een prachtig uitzicht. Santa Barbara is zowel per lift als per trap te bereiken.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

Mis niets met de Benidorm trainingskampen nieuwsbrief!

Blijft u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes, leuke acties,
bijzondere aanbiedingen en de meest actuele folder?
U vindt het allemaal in onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving!